VAD ÄR EN TPE DOCKA?

Merparten av dockorna som du hittar hos Svedolls är tillverkade i materialet TPE, vilket är en förkortning för termoplastiska elastomerer. Detta material utmärker sig genom sin mjukhet och elasticitet, vilket ger en nästintill naturtrogen känsla som liknar mänsklig hud. Dessutom är TPE återvinningsbart och kan formas med värme.

TPE materialets egenskaper och fördelar ligger att det är vattentätt, allergivänligt och miljövänligt (då det inte innehåller några ftalater). Trots dessa fördelar är det viktigt att notera att TPE är poröst och därför inte kan steriliseras med sprit eller starka rengöringsprodukter. Tvål och vatten är det absolut bästa att rengöra TPE dockan med. Det rekommenderas starkt att rengöra dockan noggrant efter varje användning och se till att den torkar helt. För att bibehålla hudens utseende och känsla är det också fördelaktigt att pudra den regelbundet.

Viktigt: använd alltid vattenbaserade glidmedel. Glidmedel baserade på olja eller silikon kan faktiskt orsaka skador på TPE materialet. Då TPE är ett poröst material så är det känsligt för bakterieutveckling, se därför till att alltid rengöra din docka efter användning. Samt, dela helst inte din docka med någon utan att använda kondom.

Nej, TPE är ofarligt för människor och innehåller inte ftalater eller bisfenol-A.

TPE-materialet är mjukare och mer flexibelt än silikon, vilket ger en mjukare och mer realistisk känsla jämfört med silikon. Dock kräver silikondockor mindre underhåll och är lättare att rengöra än TPE-dockor. Dessutom har silikondockor har ofta ett mer verklighetstroget utseende på grund av ansiktsdrag av högre kvalite, även om det är mindre märkbart då TPE kvaliteten förbättras och skillnaden minskar. TPE är också billigare än silikon, vilket ofta är ett plus.

– Skönare sexuella upplevelser
– Elastisk och mjuk
– Lätt att reparera, inga eller få synliga ärr
– TPE är mer motståndigt mot mögel än silikon
– Lätt att rengöra
– Billigare än silikon

– Finare detaljer och därför mer realistisk utseende
– Sterilt material, enklare underhåll än TPE
– Längre hållbarhet än TPE
– Gelimplantat för att göra bröst och rumpa mjukare och naturligare
– Med silikondockor är det möjligt att ha implantation av hår, ögonbryn och ögonbryn
– Permanent makeup är möjligt

Ja. Nästan det mesta går att skräddarsy på din docka. Du hittar alla de möjliga valen för din docka på produktsidan. Tex, ögonfärg, hårfärg, brösttyp, färg på bröstvårtor och vagina, med mera.

Är det möjligt att byta slidan på dockan?
Ja. Du kan beställa en avtagbar/utbytbar vagina på din docka, detta val görs på produktsidan när du beställer, det finns många olika alternativ för att skräddarsy din docka. Vaginan är då en insats som kan tas ur och rengöras separat eller bytas ut om den skulle bli sliten i framtiden. Det är viktigt att notera att det inte finns någon skillnad i känsla mellan en fast eller avtagbar slida. Den är lite enklare att rengöra. Dock kan det upplevas något mindre visuellt estetiskt när benen är särade.

Är det möjligt att byta huvud på min docka?
Ja, i de flesta fall. Gå in på produktsidan för din docka och se de olika alternativen för olika huvud som finns att tillgå. Lägg i varukorgen och gör ditt köp. Om du är osäker, vänligen kontakta vår kundservice så får du hjälp.

Det är ett mått på bröststorlek. A = Små bröst och ju högre bokstav desto större bröst.

Dockorna är flexibla och formbara, så det är möjligt att placera dockorna i naturliga sexpositioner. Dock är det lite svårare att ha dockorna i stående ställning. Den kan lutas mot en vägg eller möbel. Var vaksam på att fötterna kan deformeras om du har dockan i stående ställning alltför ofta eller för länge.

Dockan ska helst förvaras i liggande position när den inte används. Ha den inte i stående position, det kan skada/deformera fötterna. Det finns fina sittbänkar med förvaring som gömmer dockan perfekt. Det går också att hänga upp den i garderoben, men då behöver du ett upphängningskit. Vi säljer även en transportbox som även fungerar som en förvaring. Denna box kan du ta med på flyget till och med. Upphängningskit och transportbox kan köpas i vår butik, du hittar det här.

Du kan enkelt återfästa nageln med superlim. När det gäller ögonen så är det relativt enkelt att ta ur och sätta dit genom att dra isär ögonhålan en aning. Det är även möjligt att byta ögonfärg på dockan, de olika alternativen hittar du på produktsidan för din docka.

På hemsidan, klicka på bilden av en docka som du gillar, det tar dig till själva produktsidan där du kan läsa mer detaljer om dockan. Där har du valmöjligheter om hur du vill att just din docka ska se ut.

Obligatoriska val:
– hudfärg
– form på axlar
– bröstfyllning
– ögonfärg
– frisyr och hårfärg
– hår på vagina, eller hårfri
– färgton på bröstvårtorna
– färgton på vagina
– med eller utan tunga
– fast eller utbytbar vagina
– med eller utan förstärkning av fötterna

Extra val (ej obligatorisk)
– Silikonstrumpor
– Äkta hudfärg
– Ledade fingrar
– Ställning/stöd för dockan att stå upprätt
– Transport/Förvaringsbox
– Uppvärmningsstav till vagina och anal
– Stönljud

När du har gjort dina val så klickar du “lägg i kundvagn”. En ruta kommer upp som säger “Visa kundvagnen” och “Gå till kassan”. Om rutan stängs så kan du klicka på kundvagn-symbolen uppe till höger på sidan (en symbol av en bärkasse).

I kassan till vänster, där fyller du i dina personliga uppgifter, namn, adress, email, telefonnummer. Detta behöver vi för att kunna skicka produkterna till dig. Det kommer automatiskt att skapa ett kundkonto hos oss, där du kan logga in och följa statusen på din order.

Till höger i kassan väljer du det betalningsalternativ som passar dig bäst. Du kan välja mellan kortbetalning (kreditkort/debitkort). Du kan också betala med GooglePay och Klarna.

När du har fyllt i alla uppgifter i kassan klickar du på “Beställ”. Du kommer då få en orderbekräftelse skickad till din email. När paketet sedan ankommit till Sverige kommer du att få ett mail och SMS med leveransinformation.

Vi accepterar i stort alla bankkort. Du kan även betala med PayPal och Stripe. Glöm inte att läsa igenom våra köpvillkor för en mer utförlig förklaring på villkoren kring ditt köp på Svedolls.com. Klicka här för att läsa mer om dem.

Vi förmedlar alla produkter direkt från fabriken vilket innebär att leveranstiden kan variera mellan 3-5 veckor, beroende på vilken fraktmetod man väljer. Detta är beroende på vilken speditör och fraktmetod som fabriken använder.

När produkterna är tillgängliga för upphämtning på utlämningsstället så kommer du att få ett mejl och även ett SMS. Det är viktigt att du dubbelkollar dina uppgifter innan du betalar, så att vi kan nå dig och att leveransinformationen kommer fram. När ditt paket anländer till Sverige så kan du spåra det via fraktinformationen (Tracking ID) som blir tillsänt dig.

Om du valt hemleverans så kommer du att få ett meddelande från speditören där du kan välja ett leveransdatum som passar dig. OBS: Om du har valt att hämta det själv på ett utlevereringsställe så kommer paketet ligga kvar i 14 dagar, därefter returneras det till fabriken och ingen återbetalning av pengarna kommer att ske.

Kolla skräppostmappen i din mail, ibland händer det att bekräftelsen hamnar där.  Om du inte hittar det där, vänligen kontakta oss så kan vi dubbelkolla så att du har fyllt i rätt mailadress vid beställningen. Då skickar vi ut en ny orderbekräftelse till dig.

I samma sekund som er order bekräftas registreras en tillverkningsorder på fabriken som tillverkar dockan, därför kan vi oftast inte avbryta en lagd order. Ni behöver därför först ta emot paketet och därefter returnera det till fabriken om ni ångrar ert köp. Dock måste du själv stå för returkostnaden, som är kostsam.

Då detta är hygieniska produkter, därför måste förpackningen runt vara obruten för att returen ska vara godkänd. Brutna förpackningar kommer ej att ersättas, och kommer att skickas tillbaka till kund ihop med en faktura för fraktkostnaden. Kontakta oss om du vill returnera din order, så hjälper vi dig.

OBS! Ångerrätten gäller i 14 dagar för lagerförda varor. För kundspecifika dockor skickade från fabrik är köpet bindande och går inte att ångra.

Ditt paket kan spåras via ett tracking ID i om du angett korrekt mail och mobilnummer. Du kan också logga in på ditt konto hos oss där du kan se alla dina ordrar och vilken status de har. Det skickas även ut information och uppdateringar om din order när status ändras. Om du gjort alla dessa saker och fortfarande inte får något svar på dina frågor så kontakta oss. Du kan också använda en generell tracking service som behandlar många globala order; Parcelsapp: www.parcelsapp.com/sv/tracking

Nej. Då det här är hygieniska produkter kan de inte returneras om plasten runt dockan är brutet. Du kan öppna kartongen som dockan är levererad i, men inte själva förpackningen som dockan ligger i. Du får göra en inspektion av den inplastade dockan. Hittar du några synliga felaktigheter så hör av dig till vår kundsupport. Vid en eventuell ångrad order så måste förpackningen vara obruten för att pengarna skall återbetalas.

Då vi samarbetar med flera olika tillverkare så kan leveranserna skilja sig åt i tid ibland. Var inte orolig, de kommer fram. Om du har funderingar kring detta så kontakta vår support så får du mer information.

Om du vid en första inspektion upptäcker att produkten är defekt så ska du meddela detta till oss så fort du upptäcker det. OBS! Det är ytterst viktigt att du inspekterar dockan noga när du öppnar paketet, och tänk noga på att du inte tar bort plasten runt dockan när du inspekterar den. Om plasten är bruten kan en retur eventuellt nekas. Kontakta vår support via mail där du beskriver vad problemet är samt bifogar bilder/filmer på vad som är trasigt, så återkommer vi med information om hur du ska gå tillväga.

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit dina produkter. . Maila oss och förklara varför ni vill returnera, så återkommer vi om hur du ska gå tillväga och ger dig all information du behöver. OBS, detta är hygieniska produkter, därför måste förpackningen runt vara obruten för att returen ska vara godkänd. Brutna förpackningar kommer ej att ersättas, och kommer att skickas tillbaka till kund ihop med en faktura för fraktkostnaden.