Detta är mycket viktig information att läsa igenom och förhålla sig till, för att säkerställa dockans livslängd,hållbarhet och kvalitet. En välskött docka kan fortsätta att vara en kär vän under många år framöver.

Användning

Tänk på att dockan är tillverkad i TPE, som är ett poröst material. På samma sätt som en vanlig hud så är materialet känsligt för tryck, revor och sprickor. Ta därför varsamt hand om dockan både under sexakt och vid rengöring och förvaring. Om du hanterar dockan hårdhänt eller böjer hennes armar och ben för mycket, så kan sprickor uppstå. Utsätt inte dockan för alltför hårt tryck, då kan kroppen deformeras, det är viktigt att du hanterar dockan på ett varsamt sätt. Ställ inte dockan i upprätt läge för länge, då kan fötterna deformeras, om du inte har köpt en docka med förstärkta fötter. Lägg därför dockan på ett mjuk underlag varje gång efter användning och rengöring. Vi rekommenderar varsam användning. Du ansvarar själv för att använda, underhålla och rengöra dockan enligt våra instruktioner. Jätteviktigt att rengöra dockan varje gång efter användning. Se nedan instruktioner för rengöring och underhåll.

Rengöring och underhåll

Likadant som hos en vanlig människa, ska de intima kroppsdelarna rengöras på samma sätt på en docka. Dels för att undvika bakterier först och främst men även mögel och dålig lukt. Eftersom TPE-dockor är för närvarande bland de mest populära på marknaden, kommer den här guiden att fokusera specifikt på underhållet av TPE-sexdockor.

Steg 1:  Lägg dockan på en badhandduk för att skydda sängen eller ytan under från att bli våt.

Steg 2: Fyll en skål med ljummet vatten blandat med tvål eller duschcreme.

Steg 3: Tvätta av hela dockan, fram och baksida. Använd en mjuk trasa eller mjuk tvättsvamp.

Steg 4: Torka din tocka med en mjuk handduk eller helst en mikrofibertrasa.

Steg 5: Pudra hela din docka med talk med eller utan doft, stryk ut den med handen så att huden blir torr och mjuk.

Steg 6: Placera dockan i sittande läge på en tvättpall med hål i, eller på rygg på en torr handduk och med benen något isär. Om du använder en tvättpall med hål i så kan du ställa en hink under för att fånga upp tvättvattnet.

Steg 7: Tvätta alla hål som använts, mun, vagina och anal med tvål och vatten. Använd antingen din hand eller en lång stav med en svamp i toppen som är doppad i tvålvatten för att noggrant rengöra öppningarna.

Det är absolut nödvändigt att rengöra öppningarna efter varje användning. Det är viktigt att inget organiskt material eller glidmedel lämnas kvar i hålen under en längre tid. Det kan orsaka bakterier och lukt.

Steg 8: Se till att skölja ur alla öpnningar ordentligt så att tvål eller duschcreme är kvar inne i mun, vagina och anal. Använd helst en vattenspruta, eller mindre duschmunstycke av något slag.

Steg 9: Det är av yttersta vikt att se till att öppningarna blir helt torra. Det får absolut inte finnas någon fukt kvar i botten, eftersom mögel lätt kan börja växa på TPE-materialet om det inte får tillräckligt med luft och ljus. Om det blir mögel inne i hålen är det svårt att få bort det och lukt kvarstår. Att upptäcka mögel för sent kan vara oåterkalleligt.

Steg 10: Öppna hålen och för in en mjuk trasa eller mikrofiberhandduk helt. Torka ordentligt flera gånger. Använd dina fingrar för att känna efter om det fortfarande finns kvarstående fukt. Upprepa processen tills hålen är helt torra.

Steg 11: Ett tips är att lägga in en fuktabsorberande silikon påse för att få bort all fukt, lämna den i hålen över natten. Glöm ej att ta bort den innan nästa användning.

För att bibehålla dockans kvalitet så rekommenderar vi att du använder dockan förnuftig och varsamt. Att du underhåller huden med babypuder och alltid rengör och torkar efter användning.