Vad är egentligen en sexdocka?

En sexdocka är, som det låter, framförallt framtagen för att njuta av sexuellt. De allra flesta köper en sexdocka för just det ändamålet. Dockorna används även som klädmodeller. En del har dockorna som ett rent sällskap. Ensamhet är ett stort bekymmer och att få känna närhet, om än så på artificiell väg, så är det ändå ett sällskap. Dessa dockor är en imponerande skapelse gjord av antingen TPE eller silikonmaterial. Deras design är så realistisk att de i vissa fall kan förväxlas med verkliga människor. Det finns en uppsjö av enastående stilar, former och storlekar, för att passa alla smaker. 

De allra flesta dockorna är en realistisk avgjutning av en kvinnokropp, men det finns även många manliga dockor för kvinnor som behöver både närhet och sexuell stimulans. På de kvinnliga dockorna kan vaginan i de flesta fall bytas ut, och det går att ersätta den med en penisattrapp. Detta har blivit populärt då flera gillar att testa exotiskt shemale sex. Det kan ses som en extra krydda i tillvaron. Sexdockor är just det, en ny dimension av stimulans, en spännande vinkling av verkligheten där man kan testa på allt det som man fantiserat om, inget är genant eller udda, det finns bara möjligheter med en sexdocka.

Varje detalj på dockorna är noga utformad med hjälp av avancerad 3D-teknik baserad på verkliga modeller, vilket ger en oöverträffad grad av realism. Huden är skapad för att både se och kännas som riktig hud, och brösten är konstruerade med en inre gel som ger en naturlig känsla. Varje docka är komplett med alla intima detaljer och deras vagina, anal och mun är utformade för att ge maximal njutning. Det är faktisk helt magiskt att få ha sex när och hur man vill. Att dockorna är bland de vackraste skapelserna i världen gör ju inte saken sämre. Man kan med rätta kalla dessa dockor drömtjejer.

Storlek och form

När det gäller utseende, storlek och form är variationen enorm. Från mer klassiska och naturliga tjejer till de mer unika och fantasifulla formerna. Det finns fantasifyllda alv-liknande dockor med spetsiga öron, dockor med goth-style dockor, japansk anime och hentai. Storleksmässigt så finns det så kallade mini dolls, som är mellan 65-130 cm och dockor i mer normal storlek som sträcker sig mellan 130-175. Snittet på en docka är runt 150-160 cm. Det som är så bra är att sexdockorna innefattar alla etniciteter. Asiatiska, mörka, och ljusa. Dockor med små bröst, stora bröst, och jättestora bröst. Så oavsett vad just du gillar så finns det garanterat en docka som passar dig i smak.

Accessoarer & kläder

Du kan också dressa dockan i olika stilar för att göra dockan mer personlig. Kanske du gillar en sportig look, eller en söt och gullig, eller sexig och porrig look för den delen. Eftersom dockorna är i realistiska storlekar så är det aldrig problem att hitta kläder till dem. Det kanske mest attraktiva är att klä dockorna i snygga erotiska underkläder, eller varför inte spetsa till det med bdsm utstyrsel med ögonbindel, gag-ball, mm. Det är bara din smak och fantasi som sätter gränserna.

Att tänka på när det gäller kläder:
Innan du klär din docka är det viktigt att tvätta alla klädesplagg noggrant. Nya kläder kan innehålla färgämnen som kan lämna fläckar din docka. Detta gäller framförallt mörka/svarta/blå kläder. För att undvika fläckar är det bäst att tvätta dockans kläder flera gånger för att avlägsna eventuella färgämnen från tyget. 

Observera: Alla kläder är unika och kan reagera olika. Vissa kläder kan fortfarande färga av sig på din docka även efter tvätt. Det rekommenderas att testa kläderna på din docka under korta perioder innan du använder dem fullt ut.

Glidmedel
Vattenbaserat glidmedel anses vara det mest säkra och rekommenderade smörjmedlet för samlag med din docka. Oljebaserade och silikonbaserade glidmedel kan potentiellt orsaka skador på dockans material och bör undvikas helt för att undvika reaktioner med TPE-materialet.

Rengöring
TPE-dockor är relativt enkla att rengöra, men eftersom de är porösa kan de inte steriliseras på samma sätt som andra material. För att rengöra en TPE-docka kan du använda utspädd antibakteriell tvål, mild tvål och vatten, eller speciella rengöringsprodukter avsedda för sexleksaker.

Viktigt! Undvik att använda blekmedel, tvättsprit, hett vatten eller att placera dockan i någon form av tvättmaskin, eftersom dessa kan allvarligt skada materialet. Alkohol, blekmedel och diskmedel kan bryta ner TPE-materialet och orsaka permanenta skador.

Om din docka endast är lätt smutsig kan du torka av henne med en fuktig mikrofiberduk. Undvik att använda för mycket kraft vid rengöringen, eftersom detta kan skada dockans hud/yta.

Om din docka har en löstagbar vagina, se till att ta ut den och rengör den noggrant efter varje användning. För inbyggda vaginor kan du använda en rengöringsdusch (vaginal spolning), sprutflaska eller duschmunstycke för att rengöra insidan med en mild tvållösning och skölja noggrant med vatten.

Viktigt! Se till att vaginan är helt torr på insidan. Torka noga med en liten handduk eller mikrofiberduk. Känn efter med fingrarna om det är torrt. Om den är blöt eller fuktig så kan detta orsaka mögel eller bakterietillväxt.

Notera: Det kan vara bra att använda kondom när du har sex med din docka, det är inte lika skönt men det underlättar rengöringen efter. 

Torkning av dockans hål och öppningar efter tvätt

TPE-materialet kan ta längre tid att torka jämfört med andra material, så var förberedd på att det kan ta några timmar innan dockan är helt torr.  

Efter att du har tvättat och rengjort din docka är det absolut nödvändigt att se till att den är fullständigt torr för att undvika mögelbildning.

Använd en mikrofiberduk eller en mjuk handduk för att försiktigt torka av dockans yta och inuti alla hål. Låt sedan dockan lufttorka helt eller placera en fläkt framför eventuella fuktiga öppningar såsom mun, vagina och anal. Undvik att använda en hårtork eftersom dess luft blir för varm och kan skada dockans material. En hårtork kan enbart användas om den kan ställas och blåsa kall luft. 

Vissa väljer också att använda tamponger eller ihoprullade pappershanddukar för att absorbera fukt från öppningarna.

Efter att dockan har torkat, stryk in den med babypuder, det håller huden torr, len och mjuk.

VIKTIGT VIKTIGT!
Torka dockans alla hål ordentligt, ingen fukt får vara kvar. Våta eller fuktiga hål kan leda till mögelbildning och bakteriebildning, som kan orsaka hälsorisker.

Förvaring av dockan
Förvara helst din docka på ett svalt, torrt och mörkt ställe för att bevara dess kvalitet. Undvik hårda ytor som kan deformera dockan och se till att undvika ytor med färger som kan fläcka av sig på dockan. Det är bäst att placera din docka i en neutral, upprätt position där inga leder är böjda.

Vid korttidsförvaring rekommenderas det att lägga dockan på en minnesskum-yta, såsom de minnesskum-block som medföljer din docka. Undvik att låta dockan ligga i en position under lång tid, eftersom detta kan leda till plattning av materialet. Genom att ändra position eller flytta runt dockan regelbundet kan du undvika att den blir tillplattad.

När du förvarar din docka är det också viktigt att ta ut den löstagbara vaginan (om den har en sån) för att undvika att den blir skadad eller deformerad.

När det gäller långtidsförvaring väljer vissa att ta bort huvudet på sin docka och hänga den med en krok i garderoben (dessa kan köpas separat) för att spara utrymme och förhindra eventuell deformering.

Andra dockägare väljer att ställa upp sina dockor, om de har stående fötter, och luta dem mot en vadderad vägg för förvaring. Detta är dock inte en optimal metod för långtidsförvaring, då det eventuellt kan försvaga dockans knäleder över tid. Även om vissa dockägare inte har upplevt några problem med att förvara sina dockor på detta sätt, kan det vara bäst lämpat för kortare perioder.

Priser
Priserna på dockorna varierar efter storlek framförallt. Det är materialkostnaden för TPE och silikon som styr priset. Även hur pass väl och detaljrik form och utseendet är, för ju mer realistisk dockan är desto detaljrik är 3D formen det gjuts i och det kostar mer att ta fram en sådan gjutform. Priserna för en realistisk docka i högkvalitativt material från de största märkena kostar mellan 4,995 och 35,000 kronor. Det kan tyckas som mycket pengar, men då är det definitivt mycket billigare än om man har en riktig flickvän eller kvinna som kräver uppvaktning, middagar och presenter. Sen kanske du ändå inte får ha sex.. Alla dessa negativa hinder har du inte med en sexdocka, du får vad du vill ha precis när du vill utan krusiduller eller sura miner.